Archief 2017

Hieronder vindt u het archief van de artikelen gepubliceerd in 2017.

 

Wetenschappelijke avond 13 december 2017

Aan de leden van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde

Betreft: wetenschappelijke bijeenkomst op 13 december 2017

Namens het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde nodig ik u uit voor een wetenschappelijke bijeenkomst op:

woensdagavond 13 december 2017

Deze avond zal plaats vinden op het Centrum voor Mens en Luchtvaart aan de Kampweg 3 te Soesterberg. De bijeenkomst zal om 20.00 uur beginnen, de afsluiting zal rond 22.00 uur zijn. Ontvangst vanaf 19.30 uur.

Het thema van de bijeenkomst:    Luchtvaart, zuurstof en hypoxie.

Het programma is als volgt:

Mattijn Buwalda, anesthesioloog-intensivist, spreekt over hypoxie. 

Hij neemt de deelnemers aan de wetenschappelijke avond mee in de wereld van zuurstof en hypoxie.  De volgende aspecten van hypoxie komen aan bod: 

  • geofysische aspecten (leven begon zonder zuurstof)
  • evolutionaire biologie 
  • fysiologie
  • klinische aspecten
  • hypoxie bij duiken, luchtvaart en bergbeklimmen.

Accreditatie wordt bij ILenT aangevraagd.

Graag opgave van deelname aan deze wetenschappelijke avond per e-mail aan

de secretaris Gertrud Goldhoorn: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

De NVvLG is voornemens een basiscursus luchtvaartgeneeskunde te organiseren in juni 2018. Potentiële deelnemers worden verzocht zich vóór 1 maart 2018 per mail te wenden tot de secretaris.
(Dag)delen van de cursus kunnen enkel gevolgd worden door deelnemers die reeds in het verleden de gehele basiscursus hebben gevolgd.

Namens het bestuur van de NVvLG,

Jaap Jan Witte, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde

Bij het CML is e.e.a veranderd qua beveiliging. U moet uzelf vooraf aanmelden bij de secretaris en u bij binnenkomst kunnen legitimeren.

EPPSI 2 feb 2017

 EPPSI Peer Support Outreach Seminar Agenda 161215

European Pilot Peer Support
Initiative–EPPSI
invites you to discuss Peer Support Programmes
02 Feb.2017,10:00-16:30
Frankfurt Airport area (exact location t.b.d.)

Agenda: klik hier
Website: www.eppsi.eu

Verzoek kandidaten bestuur NVvLG

Geachte leden,

Dit jaar eindigt de periode van mijn benoeming tot voorzitter van de NVvLG en zal ik aftreden tijdens de komende Algemene Ledenvergadering in mei. Ik heb de functie van voorzitter met plezier vervuld, wel heb ik de afgelopen 3 jaar moeite gehad met het vinden van de juiste balans tussen het verrichten van activiteiten voor de Vereniging, mijn werk en mijn privé. Dit is de reden waarom ik mij niet herkiesbaar zal stellen.

Het bestuur is op zoek naar een nieuw lid voor het bestuur die zich ook beschikbaar wil stellen voor de functie van voorzitter. De aanstellingsduur voor een functie in het bestuur is 3 jaar. Tijdens de ALV zal er een stemming plaatsvinden over de kandidatuur.

U kunt mij benaderen voor nadere informatie via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 06-16450525.

Aanmelding als kandidaat lid bestuur kan via de secretaris van de NVvLG, Gertrud Goldhoorn, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Met vriendelijke groet,

Frans Terlouw
Voorzitter NVvLG

Wetenschappelijke avond 15 maart 2017

Aan de leden van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde

Betreft: Wetenschappelijke bijeenkomst op 15 maart 2017

Namens het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde nodig ik u uit voor een wetenschappelijke bijeenkomst op woensdagavond 15 maart 2017.

Deze avond zal plaats vinden op het Centrum voor Mens en Luchtvaart aan de Kampweg 3 te Soesterberg. De bijeenkomst zal om 20.00 uur beginnen, de afsluiting zal rond 22.00 uur zijn. Ontvangst vanaf 19.30 uur.

Het thema van de bijeenkomst: Crew Resource Management ( CRM).

Het programma is als volgt:

  1. “Conflicthantering in de cockpit ” door dr. Eva van der Fluit, organisatieadviseur. Mevrouw van der Fluit heeft in haar promotieonderzoek onderzocht hoe KLM-vliegers conflicten gebruiken om hun prestaties te verbeteren.

  2. “ Human Factors and Team Performance “ door dr. Marck Haerkens, chirurg, vlieger. De heer Haerkens heeft in zijn promotieonderzoek o.a aangetoond dat CRM kan zorgen voor een verbeterd veiligheidsklimaat in hoogrisico werkomgevingen, zoals op de IC van een ziekenhuis.

Accreditatie is bij ILT aangevraagd.

Graag opgave van deelname aan deze wetenschappelijke avond per e-mail aan

de secretaris Gertrud Goldhoorn: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Namens het bestuur van de NVvLG,

Frans Terlouw, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde

Contact

  • Kampweg 53
  • 3769DE Soesterberg
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © 2017 NVvLG | Made by WoodyOnline | Webmaster: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.