• Header Cursus

Cursus Luchtvaartgeneeskunde

Basiscursus luchtvaartgeneeskunde

Het voltooien van de basiscursus is een vereiste voor de afgifte van een AME certificaat door de ILT, ten behoeve van het verrichten van klasse 2 keuringen.

De cursus omvat zowel theoretische als praktische training in de luchtvaartgeneeskunde en heeft een totale duur van 60 uur.

De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Bij voldoende resultaat voor het examen wordt een certificaat van voltooiing uitgereikt. Met dit certificaat van voltooiing kan bij de ILT een verzoek tot de afgifte van een AME klasse 2 certificaat worden gedaan.

Cursusdata: 2021

Cursus luchtvaartgeneeskunde voor gevorderden

Het voltooien van de gevorderdencursus is een vereiste voor de afgifte van een AME certificaat door de ILT, ter uitbreiding van de rechten ten behoeve van het verrichten van klasse 1 keuringen. De cursus omvat training in de luchtvaartgeneeskunde, aanvullend op de reeds opgedane kennis uit de basiscursus en heeft een totale duur van ongeveer 70 uur.

De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen en bij voldoende resultaat voor het examen wordt een certificaat van voltooiing uitgereikt. Met dit certificaat van voltooiing kan bij de ILT een verzoek tot de afgifte van een AME klasse 1 certificaat worden gedaan.

Om de cursus ook open te kunnen stellen voor internationale collega’s, wordt de hele cursus in het Engels gegeven.

Advanced AME Course

The Advanced AME Course expands the knowledge procured during the Basic AME Course. The purpose is to prepare medical practitioners for their work as an AME authorized medical examiner Class 1.

The course is designed to meet the EASA requirements, as stated in the Implementing Regulation EU 2019/27 (including the requirements in the Acceptable Means Of Compliance and Guidance Material to Part MED, issue 2, 2019). It consists of approximately 70 hours of theoretical and practical training in subjects concerning Aviation Medicine, e.g. physiology, psychology, human factors and relevant clinical cases.

Course Details:

Dates: 5-16 of October 2020

Location: Center for Man in Aviation in Soesterberg, The Netherlands

For registration or more information, you can contact This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Contact

  • Kampweg 53
  • 3769DE Soesterberg
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © NVvLG | Made by WoodyOnline | Webmaster: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.